KÖDMÖN és MAZSORETT

KÖDMÖN és MAJORETTE csoportjaink 3 éves kortól több korcsoportban várják a csatlakozni vágyó új tagokat egész évben.

KÖDMÖN FORMÁCIÓS TÁNCEGYÜTTES

A KÖDMÖN név 1978-ban született meg, egy kedves kis szójáték segítségével, ami a Középiskolás Diákok Művészeti Öntevékeny köréből, azaz azok kezdőbetűinek összeolvasásából épült fel. A KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes Miskolc város kulturális életének egyik biztos pillére, egy olyan közösség, amely tánckedvelő fiatalokat igyekezett már 40 évvel ezelőtt is magához vonzani, bölcsőt teremtve a társastánc műfajának városunkban.

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. fenntartásában működő KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes célja a versenytánc népszerűsítése mellett, a tehetséges, elhivatott táncosok szakmai fejlődésének biztosítása és az egyéni, illetve csoportos versenyeztetés.

Az együttes fő profilja a formációs, azon belül Standard-mix kategóriában történő versenyeztetés, ahol 15 alkalommal nyertünk el Magyar Bajnoki címet és 10 alkalommal érdemeltük ki az Országos Bajnoki címet. Társasági táncok műfajában

1990 óta képviseljük hazánkat az Európa és Világbajnokságokon, így koreográfiáinkat több alkalommal láthatta Berlin, Stuttgart, München, Braunschweig, Chisinau tánckedvelő közönsége, emellett EB 7. és WB 8. helyezéssel büszkélkedhetünk.

Intézményünkben a táncegyüttes folyamatos munkáját és a rendszeres kimagasló eredményeket a tudatos és rendszeres utánpótlás-nevelés biztosítja.

Kilencévnyi eredményes egyéni versenyzés tapasztalatával, Simon Csaba művészi vezetésével, illetve Mezei Ágnes és Szinyei Edina szakmai irányításával folyik az egyéni és csoportos felkészítés a próbatermekben.

Szíves figyelmébe ajánljuk bálnyitó táncainkat, valamint, önálló: “Mindenem a tánc” című 20 perces műsorunkat, melyben látható angol és bécsi keringő, tangó, slow fox, quik step, cha-cha-cha, szamba, rumba, paso-doble, jive.

A KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes új koreográfiáival rendszeresen bemutatkozik Miskolc város lakossága előtt állami és városi ünnepeken, családi napokon.

Utánpótlás csoportjaink folyamatosan várják a csatlakozni vágyó, tánckedvelő csapattársakat!

Bővebb információ és fellépésszervezés: Horváth Szandra (tel.: 70/371-6099; e-mail: horvath.szandra@ifihazmiskolc.hu)

MISKOLCI MAZSORETT EGYÜTTES

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. és a Premier Alapfokú Művészeti Iskola közös fenntartásában működő Miskolci Mazsorett Együttes 1984-ben alakult, idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.

Az együttesnek ebben az évben is közel 120 tagja van, akik közül sokan már óvodás koruk óta ismerkednek a mazsorett műfaj szépségeivel. A lányok bottal és zászlóval is dolgoznak és a mazsorett bot forgatásán kívül a balett, a modern tánc és a társastánc alapjait is elsajátítják. Ez a műfaj nemcsak a tánctudást fejleszti, hanem a gyerekek koncentrációs képességeit is, hiszen egyszerre kell figyelni a zenére történő lábmozdulatokra, kéztartásokra, karmunkára, botforgatásra, valamint a térforma váltásoknál a csapat tagjaira. A lányok a klasszikus fúvószenekari művek mellett mai, modern zenére, slágerekre is táncolnak, vonulnak. A legügyesebbek egyéni, duó/trió és mini formációkban is megmutathatják tudásukat.

Az együttes csoportjai, mint minden évben, 2018-ban is szép eredményekkel képviselték városunkat a hazai kvalifikációs versenyeken és országos bajnokságokon. Különböző versenyszámokban, több Európa Bajnoki címmel lettek gazdagabbak és az együttes legtehetségesebb tagjai a Dél-Afrikában megrendezett Világbajnokságon is sikerrel képviselték hazánkat.

Az együttes nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésére, több óvodás és kisiskolás csapatban folynak az edzések, illetve a versenyekre és fellépésekre történő felkészülések. A 11 csoport működését és fejlődését, az új koreográfiák előkészítését és betanítását Grán Orsolya, Dudás Ágnes és Rózsa Ildikó csoportvezetők végzik.

Mind a csoportvezetők, mind a csoportok tagjai, a tavalyi és az elmúlt 35 év alatt elért eredmények büszkeségével mutatja be produkcióit az idén a város és a régió fesztiváljain, nyitóünnepségein, sporteseményein, illetve családi napjain.

A Miskolci Mazsorett Együttes folyamatosan várja a csatlakozni kívánó tagok jelentkezését, melyhez minden információt megkaphatnak az Ifjúsági Házban személyesen, vagy a 46/412-508-as telefonszámon.

Bővebb információ és fellépésszervezés: Horváth Szandra (tel.: 70/371-6099; e-mail: horvath.szandra@ifihazmiskolc.hu)