A XX. Nemzet-közti Magyar Fotószalon Felvidéki régiójának képanyagából rendezett virtuális kiállítás

A kiállítás premierjét május 4-én, 18:00-kor láthatja a közönség a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. facebook oldalán, a későbbiekben pedig megtekinthető az MKK youtube csatornáján.

Öt kategóriában, több mint 1 500 beküldött fotóból választotta ki a Magyar Fotóművészek Világszövetsége a legjobb alkotásokat, melyeket most a nagyközönség elé tárnak; a Kárpát-medence 18 nagyvárosában, köztük Miskolcon. Olyan összeállítást készítettek, amellyel Trianon 100 éves évfordulójára emlékeznek, megjelenítve a magyar identitást. A fotókiállítást a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. facebook oldalán láthatják majd az érdeklők, a Miskolc Televízió pedig interjút sugároz az online tárlat kapcsán, ahol a Magyar Fotóművészek Világszövetségének elnöke, valamint a Diósgyőri Fotóklub vezetője beszélgetnek majd.

A XX. Nemzet-közti Magyar Fotószalonra a hagyományos – Általános, színes, monokróm – mellett, a Trianon 100., a Természet, a Vendégségben és a COVID 19 kategóriákban lehetett nevezni. A zsűrizett, kiállításra kiválasztott fotók mindegyike kivételes képi alkotás, amely egyszersmind kordokumentum is. A fotósok igyekeztek megragadni a pillanatot, visszaadni azt az érzést, hangulatot, amelyet az eléjük táruló látvány kapcsán éreztek.

A közönség az online tárlattal olyan alkotók munkájára is ráláthat, akik talán eddig érdeklődésén kívül estek. Alkalmat ad más-más művészetfelfogások, alkotói koncepciók megismerésére. Bár egy kiállítóteremben a művek auráját is lehetőség van megérezni - a jelenlegi járványhelyzetben - az online tárlat egyedüli megoldásként kínál felüdülést kultúrára éhes lelkünknek.