A MKK művelődési házaiba érkezőket (így a csoportos foglakozások résztvevőit is) védettségi igazolvány nélkül fogadjuk. A zenés-táncos rendezvények (a nem helyre szóló belépőjeggyel látogatható koncertek) továbbra is védettségi igazolvánnyal vagy uniós oltási igazolással látogathatóak.


A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Miskolc városának kiemelkedő kultúraszervező, kultúraközvetítő társasága, amely célul tűzte ki a helyi értékek, hagyományok, kulturális értékek ápolását és átadását az itt élő lakosoknak, valamint az idelátogató utazóknak. Az intézményt Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata hozta létre 2011-ben, igazgatósága pedig az Ifjúsági Házban működik. Tagintézményeinkben lehetőség nyílik a magyar, illetve a helyi kultúra értékeinek megismerésére, a tanulásra, a mozgásra és a szabadidő kellemes eltöltésére!

A társaság kilenc telephelyből áll, és hat művelődési ház tartozik hozzá: a Művészetek Háza, az Ifjúsági Ház, a Ady Endre Művelődési Ház, a Görömbölyi Művelődési Ház, Gárdonyi Géza Művelődési Ház, a Vasgyári Közösségi Ház és a Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló, valamint a Diósgyőri vár és a Lovagi Tornák Tere, fontos feladatunk ezen kiemelt turisztikai látványosságok üzemeltetése és a hozzájuk kapcsolódó nagyrendezvények, valamint a városi rendezvények szervezése.