Alkotóművészek home office-ban

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. nyilvános pályázatot ír ki

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alkotóművészek számára

„Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Alkotóművészek home office-ban 2020”

címmel.

Rendhagyó felhívásunk azoknak a vizuális tárgyalkotó alkotóművészeknek szól, akik a járvány miatt kialakult új helyzetben festékszórót, vásznat, ecsetet ragadtak, hogy megfogalmazzák a krízissel kapcsolatos gondolataikat, érzéseiket.

Célunk, hogy a kreatív emberek alkotói bátorságán keresztül hozzájáruljunk a krízisen való túljutáshoz, mert a művészekről és a művészetről jelen helyzetben nem csak, hogy nem mondhatunk le, hanem most egyenesen létfontosságú gyógyír a pandémia sebeire.

A felhívásra műfaji és technikai megkötések nélkül, képző- és iparművészeti alkotásokkal hivatásos és nem hivatásos alkotók jelentkezését egyaránt várjuk.

- A pályázat kiírója: Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.

- A pályázatok beküldési határideje: 2020. augusztus 14.

- A pályázók köre: alkotóművészek

- Beküldhető művek: Egy művész összesen két önálló művel szerepelhet, melynek mérete nem haladhatja meg a két négyzetmétert. (képzőművészeti alkotások, festmények, szobrok, sokszorosított eljárással készült műalkotások, fotók, installációk)

- Kiállításmegnyitó: 2020. szeptember 10. 18.00 óra.

- Helyszín: Művészetek Háza (3530 Miskolc, Rákóczi Ferenc u. 5.)

Technikai feltételek, a pályázat menete

I. kör

Portfolio beküldése: pdf, word, jpg formátumban; maximum két alkotás fotója; kizárólag csatolmányként (Tárhely megosztás, egyéb felhőszolgáltatás nem alkalmazható!); maximum 25 Mb méretben, az alábbi adatok megadásával:

- Személyes adatok: alkotó neve, elérhetősége (e-mail cím, telefonszám)

- Alkotások adatai: cím, dátum, méret, anyaghasználat, technika, műfaj (pl. festmény, fotó, print, szobor stb.)

Kérjük, hogy pályázatát ne tömörített fájlként vagy fájlküldő weboldalakon keresztül juttassa el részünkre, hanem az e-mail csatolmányaként, a fentebb megjelölt adatkerettel. A pályázati anyagokat a palyazat@miskolcikulturaliskozpont.hu email címre várjuk. A tárgyban kérjük tüntesse fel: „Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Alkotóművészek home office-ban 2020”

Díjazás: A zsűri által beválogatott művészek munkáinak fotóit album rendszerben a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Facebook felületein folyamatosan nyilvánossá teszi, ahol a közönségszavazatok részleteiről is tájékoztatjuk az oldal látogatóit. https://www.facebook.com/mkk.ifjusagihaz/

A pályázat elbírálása: A beérkezett pályázatokat neves művészekből és művészettörténészekből álló szakmai zsűri bírálja el. A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

Zsűritagok:

- Dr. Hajdú Ildikó a Herman Ottó Múzeum muzeológusa

- Kákóczki András a Herman Ottó Múzeum művészettörténésze

- Czifrák László restaurátor, üvegművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem szilikátrestaurátor specializáció vezetője

II. kör

A beérkezett pályázatok értékelését követően a kiválasztott művészek kiállítási szerződés elfogadásával válhatnak a kiállítás szereplőivé.

Kiválasztott alkotások: Az alkotásokat installálásra alkalmas állapotban kérjük beszállítani! Az alkotások helyszínre szállítása a művész felelőssége, melynek helyszínéről és időpontjáról emailben értesítjük.

Díjazás

- Fődíj: A zsűri által beválogatott pályaművek alkotói közül 2 fő számára lehetőséget nyújtunk önálló kiállításon való bemutatkozásra.

- Közönségdíj: A legnépszerűbb pályamű alkotója közönségdíjban részesül, megajándékozzuk egy négy fő részére szóló középkori élménnyel a Diósgyőri várban.

A vár népének kíséretében személyre szóló tárlatvezetésben lehet részük, ahol sok izgalmas titkot, intrikát, középkori pletykát is kikotyognak majd a lovagok és udvarhölgyek. Emellett érdeklődésüknek megfelelően megismerkedhetnek a középkori betűvetéssel, elmélyedhetnek a középkori harcászat rejtelmeiben, vagy a korabeli öltözködési szokásokban. És hogy az időutazás még inkább emlékezetes legyen, lehetőség lesz arra is, hogy korhű ruhát öltsenek és fotón örökítsék meg az itt töltött pillanatokat.

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban a palyazat@miskolcikulturaliskozpont.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

Figyelem! A tárgyak beszállításának és a kiállítás megrendezésének végleges időpontja a koronavírus-járvány elhárításáért hozott aktuális intézkedések miatt módosulhat!